Automatisering zonwering

Elektrische en automatische zonwering bij Bollaert NV

Zonwering automatiseren

In bijna alle gevallen kunnen we uw bestaande zonwering automatiseren. Soms zijn er wel enkele kleine aanpassingen nodig voor de automatisatie. Zo moeten we soms de motorsteun of eventueel de as van de zonwering aanpassen. Wilt u uw zonwering laten automatiseren? Contacteer ons. Samen bekijken we de mogelijkheden voor de automatisatie van uw zonwering.

Voordelen van automatische zonwering

Automatische zonwering brengt verschillende interessante voordelen met zich mee:

  • Gemak en comfort: met automatische zonwering kunnen gebruikers de zonwering eenvoudig bedienen met één druk op de knop of zelfs vanop afstand via een mobiele app. Dit gemak draagt bij aan het comfort van de gebruikers.
  • Programmeerbaarheid: automatische zonwering kan vaak worden geprogrammeerd om automatisch aan te passen aan specifieke tijden van de dag, weersomstandigheden of seizoenen. Dit zorgt voor een geoptimaliseerd gebruik van zonwering gedurende de dag.
  • Energie-efficiëntie: door automatische zonwering te koppelen aan zonnesensoren of weersvoorspellingen, reageert het systeem op veranderende lichtomstandigheden. Hierdoor moet u uw airconditioning niet onnodig gebruiken en bespaart u energie.
  • Bescherming tegen uv-stralen: automatische zonwering kan geprogrammeerd worden om te reageren op de intensiteit van de zon, waardoor schadelijke uv-stralen worden geblokkeerd. Dit beschermt uw gezondheid en voorkomt het verkleuren van interieurmaterialen.
  • Veiligheid: sommige geautomatiseerde zonweringssystemen hebben ingebouwde sensoren die reageren op harde wind of stormachtige omstandigheden. Ze kunnen automatisch worden ingetrokken om schade te voorkomen.
  • Integratie met Smart Home Systemen: automatische zonwering kan worden geïntegreerd met smart home-systemen zoals domotica. Dit maakt het mogelijk om de zonwering te bedienen als onderdeel van een algeheel automatiseringssysteem.
  • Privacy: met automatische zonwering kan u eenvoudig de privacy van uw ruimte regelen met een druk op de knop. U kan uw zonwering neerlaten wanneer dat nodig is zonder de ruimte te verlaten.
  • Verlenging van Levensduur: doordat automatische zonwering nauwkeurig wordt aangestuurd en minder handmatige interventie vereist, zal het systeem langer meegaan en beter bestand zijn tegen slijtage.
  • Verbetering van het uiterlijk: veel geautomatiseerde zonweringssystemen hebben een strak en modern ontwerp, waardoor ze esthetisch aantrekkelijk zijn en een positieve invloed hebben op de uitstraling van een gebouw.
  • Toekomstbestendigheid: automatische zonwering is vaak compatibel met nieuwe technologische ontwikkelingen. Hierdoor kan het systeem eenvoudig worden geüpdatet of geïntegreerd met opkomende smart home-technologieën.

Genieten van de voordelen van automatische zonwering? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

bollaert-automatische-rolluiken-2

Elektrische of automatische zonwering – de mogelijkheden

Er zijn een aantal interessante mogelijkheden wanneer u beslist om uw zonwering elektrisch of zelfs volledig automatisch te maken. We kunnen een volledig nieuwe zonwering installeren. Dan heeft u sowieso de keuze om dat elektrisch of volledig automatisch te doen. Wilt u uw bestaande zonwering laten aanpassen? Ook dat is mogelijk.

We vervangen de standaard bediening van uw zonwering. U heeft de keuze uit vaste bedieningspunten of bediening op afstand. Als u dat wenst installeren we ook een wind-zon automaat. Met een zonwering uitgerust met wind-zon automaat geniet u volop zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Wanneer de zon fel schijnt, schuift de zonwering automatisch uit. Wanneer het begint te waaien, wordt uw zonwering automatisch weer opgeborgen.

We kunnen uw zonwering ook uitbreiden met een tijdklok. Zo beslist u zelf wanneer u de zonwering uitklapt en opnieuw opbergt. Uiteraard heeft u – ook met een tijdklok – nog steeds de keuze om uw zonwering manueel te bedienen.

Voor de motorisatie van uw elektrische zonwering gebruiken we uitsluitend buismotoren van topkwaliteit. Omdat elke situatie verschillend is, kunnen we deze buismotoren leveren in verschillende uitvoeringen en vermogens.

U kan bij ons terecht voor de automatisatie van verschillende types zonwering, zoals zonnetenten, knikarmschermen, verandazonwering, screens en uitvalschermen.