Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken aan de scherpste prijzen bij Bollaert NV

Wat zijn opbouwrolluiken?

Opbouwrolluiken zijn externe rolluiken die geïntegreerd zijn in uw ramen. In tegenstelling tot inbouwrolluiken, die tijdens de bouwfase in de muur geplaatst worden, zijn opbouwrolluiken een onderdeel van uw raam. Omdat het opbouwrolluik in het kader van uw raam geïntegreerd is, is het alleen zichtbaar wanneer het gesloten is.

Een raam met opbouwrolluik bestaat uit het raam en een kast die de oprolmechanismen en het rolluikpaneel bevat en geleiders voor een soepele beweging. Opbouwrolluiken worden vaak gekozen bij renovatieprojecten waar inbouwinstallatie niet mogelijk is.
Opbouwrolluiken laten plaatsen? Reken op het vakmanschap van Bollaert.

Voordelen van opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken bieden verschillende interessante voordelen:

  • Eenvoudige installatie: Opbouwrolluiken vereisen geen bouwkundige aanpassingen in de muur en zijn daarom eenvoudiger te installeren, waardoor ze geschikt zijn voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.
  • Zichtbaarheid als afschrikmiddel: de zichtbaarheid van opbouwrolluiken kan potentiële indringers afschrikken. Op die manier bieden ze een extra beveiligingslaag.
  • Personaliseerbaar: onze opbouwrolluiken zijn beschikbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de stijl van het gebouw en uw persoonlijke voorkeuren.
  • Ruimtebesparing: opbouwrolluiken nemen geen binnenruimte in beslag, wat handig is voor kleinere ruimtes of ramen dicht bij het plafond.
  • Energie-efficiëntie: ze bieden extra isolatie, waardoor uw huis in de winter warmer en in de zomer koeler blijft. Dit kan bijdragen aan energiebesparing.
  • Geluidsisolatie: naast thermische isolatie biedt een opbouwrolluik ook geluidsisolatie, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd.
  • Privacy: opbouwrolluiken bieden een extra laag privacy, omdat ze het zicht van buitenaf beperken wanneer ze gesloten zijn.
  • Onderhoudsvriendelijk: ze vereisen over het algemeen minder onderhoud dan sommige andere rolluiktypen, omdat ze gemakkelijker toegankelijk zijn voor reiniging en inspectie.
  • Flexibele bedieningsopties: opbouwrolluiken kunnen worden bediend met handmatige systemen, zoals een riem of een slinger, of met elektrische systemen, waaronder afstandsbedieningen en timers.
  • Geschikt voor renovaties: omdat er geen bouwkundige ingrepen aan de muren nodig zijn, zijn opbouwrolluiken ideaal voor renovaties waar inbouwrolluiken moeilijker te implementeren zijn.

Bent u overtuigd van de voordelen van opbouwrolluiken? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Opbouwrolluiken: ideaal voor tijdens renovaties

Opbouwrolluiken zijn de perfecte combinatie van rolluiken en ramen, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor totaalrenovaties.
Bij gelijktijdige vervanging van rolluiken en ramen worden de ramen en rolluikkast tijdens de productie naadloos op elkaar gemonteerd, wat resulteert in een volledig lucht-, water- en winddicht geheel. Het is geen verrassing dat opbouwrolluiken als de meest isolerende oplossing worden beschouwd.

Automatisering van opbouwrolluiken

De standaard bediening van onze opbouwrolluiken gebeurt door middel van een nylon lint, koord, kabel, stang of veer-as. Als u dat wenst kunnen we uw opbouwrolluiken ook automatiseren

Wanneer u kiest voor een elektrische bediening behoren groepsbediening, afstandsbediening en tijdsbesturing tot de mogelijkheden. Verschillende combinaties van automatisering zijn uiteraard ook mogelijk. Voor de automatisatie van opbouwrolluiken gebruiken we buismotoren van welbekende merken als Somfy en Simu.

Opbouwrolluiken aan de scherpste prijs

Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreid netwerk kunnen we u opbouwrolluiken te koop aanbieden aan de scherpste prijs. Het plaatsen van uw opbouwrolluiken gebeurt door een team van ervaren vakmensen. Alleen zo kunnen we opbouwrolluiken van topkwaliteit garanderen. Onze klanten prijzen ons om onze uitgebreide expertise en complete service.

Bollaert is ook gespecialiseerd in andere types rolluiken, zoals inbouwrolluiken en voorzetrolluiken.

Wat is het verschil tussen opbouwrolluiken en voorzetrolluiken? Bij een opbouwrolluik is de rolluikkast niet zichtbaar op aan de gevel. Bij een voorzetrolluik is de kast wel zichtbaar.