Uitvalschermen

Uitvalschermen kopen aan scherpe prijzen bij Bollaert NV

Wat is een uitvalscherm?

Een uitvalscherm, in de volksmond ook zonneluifel genoemd, is zonwering die boven het raam aan de gevel wordt gemonteerd. Een uitvalscherm bestaat uit twee vaste armen en een scherm. Het uitvalscherm zakt voor het raam via de twee vaste armen en houdt zo het zonlicht buiten. Een zonneluifel of uitvalscherm is niet hetzelfde als een knikarmscherm. Een uitvalscherm heeft een hogere hellingsgraad vergeleken met de knikarm variant.

Uitvalschermen laten plaatsen? Reken op het vakmanschap van Bollaert.

Voordelen van een uitvalscherm

Een uitvalscherm brengt tal van voordelen met zich mee:

  • Bescherming tegen zonlicht: het belangrijkste voordeel van een uitvalscherm is effectieve bescherming tegen direct zonlicht. Het scherm houdt de intense stralen van de zon tegen, waardoor de temperatuur binnen comfortabeler blijft.
  • Temperatuurregulatie: uitvalschermen verminderen de warmteoverdracht naar binnen, waardoor de binnentemperatuur op warme dagen beter gereguleerd wordt. Dit leidt tot een koeler binnenklimaat en verminderde behoefte aan airconditioning.
  • Energie-efficiĆ«ntie: door de warmte buiten te houden, dragen uitvalschermen bij aan energiebesparing. Minder behoefte aan airconditioning resulteert in lagere energiekosten.
  • Bescherming van interieur: uitvalschermen blokkeren schadelijke uv-stralen. Zo beschermen ze niet alleen uw gezondheid, maar voorkomen ze ook dat uw meubels, vloerbedekking en andere interieuritems verkleuren.
  • Behoud van privacy: een uitvalscherm biedt een zekere mate van privacy door nieuwsgierige blikken van buitenaf te verminderen, terwijl u toch nog van binnenuit naar buiten kan
  • Flexibiliteit in bediening: uitvalschermen kunnen handmatig of elektrisch bediend worden. Bij elektrische uitvalschermen kan u kiezen voor bediening met een afstandsbedieningen of voor een geautomatiseerd systeem dat reageert op zonlichtniveaus.
  • Bescherming tegen lichte regen: hoewel uitvalschermen niet ontworpen zijn voor zware regenval, bieden ze enige bescherming tegen lichte regen, waardoor de buitenruimte droger blijft.
  • Verbetering van de buitenruimte: uitvalschermen vergroten de bruikbare buitenruimte door schaduw te bieden. Dit moedigt mensen aan om buiten te zitten en te genieten van hun terras of balkon.
  • Aanpasbaar aan verschillende gevels: uitvalschermen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten gebouwgevels en architecturale ontwerpen.
  • Esthetische waarde: naast hun functionele voordelen voegen uitvalschermen ook een esthetisch element toe aan de buitenkant van een gebouw. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en ontwerpen die bij de architectuur passen.

Genieten van de voordelen van uitvalschermen? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

uitvalschermen Bollaert

Automatisering van uw uitvalschermen

Dankzij automatisering wordt het mogelijk om uw uitvalscherm of zonneluifel elektrisch te bedienen. U kan kiezen tussen een afstandsbediening of vaste bediening aan de wand. We gebruiken voor het automatiseren van uw zonneluifel enkel producten van welbekende merken als Somfy, Simu en Becker.

Uitvalschermen van topkwaliteit aan scherpe prijzen

Als u een uitvalscherm of zonneluifel wilt kopen, bent u bij Bollaert aan het juiste adres. Bij ons vindt u uitvalschermen en zonneluifels aan de scherpste prijzen.

Uitvalschermen of zonneluifels zijn uiterst geschikt voor kleinere ramen waar een doorloop onder het scherm niet nodig is. Het uitvalscherm wordt geleverd met uitvalarmen die aan de zijkanten worden geplaatst. In ons assortiment vindt u de mooiste en meest functionele uitvalschermen en zonneluifels aan de scherpste prijzen.

Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor andere soorten zonwering, zoals zonnetenten, knikarmschermen, verandazonwering, zonwerende screens en markiezen.